Luuks Brood & Patisserie

Welkom

Feestdagen 2020

Download hier de kerstbestellijst. Lever hem voor 20 december in in de winkel of mail naar info@luuksbroodenpatisserie.nl

Bestelformulier kerst 2020

Openingstijden feestdagen:

Donderdag 24 december: 8.30-16.00
Vrijdag 25 december: gesloten
Zaterdag 26 december: gesloten
Zondag 27 december: gesloten
Maandag 28 december: gesloten
Dinsdag 29 december: 8.30-16.00
Woensdag 30 december: 8.30-16.00
Donderdag 31 december: 8.30-15.00
Vrijdag 1 januari: gesloten
Zaterdag 2 januari: 8.00-16.00

 

 

Luuks Brood en Patisserie
Luuks Brood & Patisserie is een kleine ambachtelijke bakkerij. Bij binnenkomst kun je gelijk zien hoe er in onze open bakkerij op traditionele wijze gebakken wordt. Alle producten die wij verkopen worden vers gemaakt en gebakken in de bakkerij. Ook is er de mogelijkheid om in de bakkerij te genieten van ontbijt, lunch, koffie, thee of een ander drankje met iets lekkers.

Desembrood

Ons brood wordt gebakken zoals vroeger. De basis van het brood is meel, water en zout. Om het brood te laten rijzen gebruiken we desem, dit is een mengsel van meel en water dat we laten fermenteren. Omdat er desem gebruikt wordt in plaats van (bakkers)gist heeft het deeg een langere rijstijd nodig. Door de langere rijstijd krijgt de bloem of het meel de kans om zijn maximale smaak te ontwikkelen, hierdoor smaken onze broden nog lekkerder. Desembrood is beter verteerbaar dan gistbrood, je lichaam kan de gezonde stoffen uit het brood beter opnemen. Bijkomend voordeel is dat het brood overdag in onze bakkerij gekneed en gevormd wordt en de volgende dag zal worden afgebakken. Brood kopen wordt bij ons een ware bakkersbelevenis!